For anden gang under Randers Ugen: Større strømafbrydelse i Randersområdet

Et større område i Randers var mandag aften uden strøm. Det gik ud over Randers Ugen, Klovn på TV 2 og ABC Drive in Sommer Bio

Opdatering: Teknikerne starter en fejlsøgning her til morgen. Det er ifølge Nils Gottlieb Johansen standardprocedure. Det er endnu uvist, hvor længe fejlsøgningen kommer til at tage, men den skulle gerne være udført inden slutningen af dagen. 

Godt en time var borgerne i Randers Midtby, Dronningborg, Kristrup og Vorup uden strøm mandag aften. 

Afbrydelsen gik ifølge brugerne af Facebook Randers ud over både lyskryds, private hjem, Bilka, Jazz & Folk Teltet ved Dytmærsken og ABC Drive In Sommer Bio. 

Strømmen gik ifølge Verdo, som står for strømforsyningen til området, kl. 20.55. 

- Det er dybt beklageligt, siger Nils Gottlieb Johansen, der er presseansvarlig hos Verdo, til TV2 ØSTJYLLAND.

Afbrydelsen skyldes ifølge Nils Gottlieb Johansen en fejl på et kabel. 

- Det er formentlig en fejl på et højspændingskabel ved Dronningborg. Vi kan ikke sige noget om årsagen, men er optagede af at løse problemet lige nu, siger han. 

I gruppen Facebook Randers delte massevis af brugere mandag aften deres oplevelse om strømafbrydelsen.
I gruppen Facebook Randers delte massevis af brugere mandag aften deres oplevelse om strømafbrydelsen.

Uvished i mørket

Under strømafbrydelsen mandag aften stod de mange randrusianere uden information om, hvad der foregik i godt en halv time, efter strømmen var gået. For ifølge Verdos website, var driften normal. Derfor blev det til rigtig mange spekulationer i Facebook-gruppen, inden informationen om strømafbrydelsen kom ud. 

- Hvad sker der med strømmen i Kristrup?, skrev én bruger. Dét spørgsmål fik 307 svar fra andre brugere, hvor mange havde oplevet noget lignende. Mange brugere benyttede mørket og manglen på strøm til at lave lidt sjov. 

- Underligt, at det skete lige da Klovn startede, skrev en bruger. 

- Sikke et babyboom, vi får om præcis ni måneder, bemærkede en anden, mens flere i sjov mente at afbrydelsen måtte skyldes et overforbrug af strøm under Randers Ugen.

Der er ingen driftsforstyrrelser, meldte Verdo på deres hjemmeside, klokken 21.20, da strømsvigtet havde været aktuelt i 25 minutter. 
Der er ingen driftsforstyrrelser, meldte Verdo på deres hjemmeside, klokken 21.20, da strømsvigtet havde været aktuelt i 25 minutter. 

Den årlige afbrydelse

Underligt nok faldt strømafbrydelsen i Randers mandag aften næsten på årsdagen for en anden større strømafbrydelse i Randers-området. 

En omfattende afbrydelse ramte nemlig Randers den 12. august 2017. Også dengang var Randers Ugen i fuld gang. 

Ifølge presseansvarlig hos Verdo Nils Gottlieb Johansen havde afbrydelsen dengang imidlertid ikke noget med Randers Ugen at gøre. 

- Udfaldet sidste år havde intet med Randers Ugen at gøre. Det var en plade, der faldt ned i en transformatorstation. Et rent tilfælde, siger han. Pressemanden erkender dog med et grin, at det er noget af et tilfælde, at de to store strømafbrydelser kommer på næsten samme dato. 

- Lige nu tænker jeg, at det da er påfaldende, at der også var et udfald for næsten præcis et år siden, men jeg tvivler stærkt på, at de her uheld har noget med hinanden at gøre. Teknikere er i gang med at undersøge, hvad årsagen er, forklarer han.  

Strøm igen

Klokken 22.02 mandag aften meldte Verdo, at strømmen skulle være kommet tilbage i alle hjem. Der kan fortsat være forstyrrelser i forsyningen af fjernvarme og vand. 

- Vi opfordrer folk til at tjekke vores hjemmeside for at se, om der er driftsforstyrrelser. Oplever man fortsat fejl er man meget velkommen til at kontakte os, lyder det fra Nils Gottlieb Johansen

 

Endnu en ulykker i krydset ved Ringvejen og Edwin Rarhsvej

playPolitijagt førte til ulykke i dødskrydset

auh

playNy covid-bemanding betyder aflyste operationer

Østjyllands Brandvæsen brandbiler

Lejlighedsbrand på ø: Færge vender rundt for at hente brandbiler

AUH Danmarks bedste

play Universitetshospital opgraderer: Fast bemanding til covid-patienter

coronatest podning corona covid-19 visir

Smittetrykket stiger i Favrskov: Nu indføres flere restriktioner

Coronatest Region Midt 20.08.2020

Corona-opdatering: 1603 nye smittede med coronavirus