Strid om havmøllepark

Samsø og Aarhus uenige om placeringen

Samsø og Aarhus ligger i øjebliket i strid om placeringen af havmøllepark. Samsø vil have den tættere på Aarhus - og omvendt.

De 200 meter høje havmøller skal placeres i Aarhus Bugt. Som oplægget er nu, så skal de store møllevinger dreje rundt på Mejlflak nord for Samsø. Men det oplæg får en kølig modtagelse på Samsø. Her vil man have fundet en alternativ placering.

- Møllernes placering tager ikke hensyn til naturen. Der bliver tale om en stor maskinpark i et fredet område. Jeg er utilfreds med, at der ikke er kommet alternative placeringsmuligheder. Det ville være bedre at flytte møllerne tættere på Aarhus, siger borgmester på Samsø Jørn Nissen til P4 Østjylland.

Dårligt for turismen

Utilfredsheden stopper ikke her. Samsø-borgmesteren er forundret over, at man ikke har undersøgt, hvilke konsekvenser de 200 meter høje havmøller vil få for turismen på Samsø.

Hos Aarhus Kommune hæfter man sig ved, at Danmarks Naturfredningsforening har godkendt placeringen.

- Placeringen er da ikke gudgivet. Jeg vil ikke afvise, at der kan være andre placeringsmuligheder, men det er i 11. time nu, siger Steen B. Andersen (S) fra Aarhus Kommunes teknikudvalg til P4 Østjylland.