Strid om alternativ kost i børnehaver

Daginstitutioner i Århus Kommune skal have mulighed for at tilbyde børnene specialkost, mener SF i kølvandet på tv-indslag.

Århus Byråd er splittet i spørgsmålet om den kost, der serveres for børnene i kommunens vuggestuer og børnehaver.

I et tv-indslag søndag aften fortalte TV 2 | ØSTJYLLAND, at mange forældre rammer panden mod en mur, når de forsøger at ændre den kost, daginstitutionerne tilbyder. En mor fra Skejby ønsker eksempelvis, at hendes datter får mælk, sukker og hvidt brød - men den mad må hun have med hjemmefra

Trods ønsket fra forældrene mener rådmand for børn- og ungeområdet i Århus Kommune, Louise Gade (V), ikke, at byens børnehaver og vuggestuer skal tage hensyn til specielle ønsker om eksempelvis at tilbyde kost uden mælk eller hvede.

- Den kost, vi serverer, er ernæringsrigtig. Jeg hæfter mig ved, at landets førerende eksperter mener, at børn har brug for den kalk, der findes i ko-mælk, slog Louise Gade fast i et direkte interview på TV 2 | ØSTJYLLAND søndag aften.

SF mener til gengæld, at Louise Gades afvisning af, at børn kan få ris- eller soyamælk og hvedefri kost i kommunens daginstitutionerne er forkert. I stedet burde kommunen ifølge SF være mere åben overfor, at der kan serveres alternativ kost i dag institutionerne.

- Der er efter vores opfattelse behov for en åben dialog fremfor den skråsikre tilgang som er lagt for dagen. Der er således eksperter fra begge 'lejre', der argumenterer for og imod dette spørgsmål, siger byrådsmedlem Claus Thomasbjerg (SF) i en pressemeddelelse.

Se mere i mandagens udsendelser klokken 19.30.