Strid mellem teatre

- Det rabler for formanden for Aalborg Teater, mener bestyrelsesformanden for Aarhus Teater

Striden drejer sig om det offentlige tilskud.

Anders Hjulmand, bestyrelsesformand for Aalborg Teater, finder det urimeligt, at Aalborg Teater ikke får samme statsstøtte som Aarhus Teater. Han mener derfor, at Aarhus Teater bør aflevere en del af sin støtte til Aalborg.

- Det er fuldstændigt legitimt, at Anders Hjulmand kæmper for sit teater. Men det rabler, når han - i ramme alvor - må jeg formode - forslår at Aalborg Teaters mange problemer skal løses ved at overføre en del af Aarhus Teaters midler til Aalborg Teater, siger bestyrelsesformand for Aarhus Teater, Peter Parbo, i en pressemeddelelse.

Aarhus Teater, der med udgangen af sidste regnskabsår havde en negativ egenkapital 11.5 mio. kr., arbejder hårdt på at få styr på teatrets økonomi.

- Derfor er det meget mærkværdigt at opleve en lokalpatriotisk og snæversynet ledelse på Aalborg Teater, som er ligeglad med at bombe en kollega tilbage til startlinjen, siger Peter Parbo.

I aften på TV 2 | ØSTJYLLAND

Aarhus Teaters stores forårssatsning er Bergmans Scener fra et ægteskab med Stine Stengade og Jens Zacho Böye i rollerne som det nedslidte ægtepar.

TV 2 | ØSTJYLLAND har mødt de to skuespillere. Se med kl. 19.30

Stykket får premiere 11. februar.