Streetrace-arrangør: Nyt initiativ kan ødelægge alt

I det kronjyske har foreningen Striben Randers succes med lovlige gaderæs i et industriområde, men nu truer et ulovligt alternativ løbene

Foto: Ernst van Norde - Scanpix

Foto: Ernst van Norde - Scanpix

1 af 3

I midten af juni løb det første lovlige gaderæs arrangeret af Striben Randers af stablen i et industriområde på Frederikdalsvej ved Vestas i den sydlige del af byen. Siden da har løbene haft stor succes, og flere kørere melder løbende deres ankomst. Men en mindre gruppe bilinteresserede randrusianere er stadig modstandere af arrangementerne.

- En gruppe, som kalder sig Race Randers, vil i stedet lave ulovlige ræs i byen. De planlægger at køre ved Vestas som os, og det frygter vi, vil ødelægge vores muligheder for at arrangere streetrace der fremover, siger bestyrelsesmedlem hos Striben Randers, Jesper Mølgaard, til tv2oj.dk.

Læs også Streetrace: Skal være lovligt og sikkert

Da man i sin tid oprettede Striben Randers var der en mindre gruppe af bilelskerne i Randers og omegn, som ikke ønskede at være en del af foreningen, der ville arbejde for lovlige ræs. Det er folk herfra, som nu ønsker at lave streetrace på Frederikdalsvej - ulovligt uden tilladelse.

Vil bremse løbet
- Vi har fået lov af virksomhedsejerne, politiet og kommunen til at holde løbene, og hvis så nogle andre kommer derud og larmer og sviner på andre tidspunkter, kan jeg godt forstå, hvis vi så ikke får lov mere, forklarer Jesper Mølgaard.

Striben Randers har forsøgt at gå i dialog med kritikerne.

Læs også Streetrace i Randers: Sådan så det ud

- Men det ønsker de ikke. Vi vil i stedet gøre, hvad vi kan for at bremse deres ulovlige ræs, som er planlagt til at være den 3. september. Derfor har vi kontaktet alle aktørerne og gjort dem opmærksom på problemet, lyder det fra bestyrelsesmedlemmet.

Der er indtil videre skemalagt to af de lovlige streetrace mere i år - et den 27. august og et den 17. september.

TV 2 | ØSTJYLLAND forsøger at få en kommentar fra Østjyllands Politi til sagen.