Street-food bølgen spreder sig til Ebeltoft

Lørdag blev der for første gang nogensinde afholdt Street-food festival i Ebeltoft

01:38

Begrebet Street Food forbindes især med pulserende millionbyer i fjerne lande under varme himmelstrøg.

Men gadekøkkenerne er så småt på vej til Danmark og nu også helt ud til de yderste kringlede kroge af landet.

Lørdag blev der for første gang nogensinde afholdt en street-food festival i Ebeltoft. Det skete ved kulturhuset "Den Ny Maltfabrik" i Ebeltoft. 

Kristian Krog, der er direktør i Den Ny Maltfabrik i Ebeltoft, står bag dagens madfestival. Han har ladet sig inspirere til festivalen ved et besøg i London. Her besøgte han et stort marked med Street Food, der hedder ”Eat the world.”, der var placeret i en stor fabrikshal. 

Læs også Aarhus Street Food har masser af bejlere

- Og så tænkte jeg, det skal vi have til vores fabrik også, siger Kristian Krog, direktør på Den Ny Maltfabrik.

Direktøren står selv bag disken og deler ud af italienske delikatesser, selvom han hverken er kok eller købmand. Han har bare lyst til at give madglæden videre til de besøgende.

- Det er rigtig dejligt, at komme ud og smage på noget, som folk har lagt noget kærlighed i, siger Mette Skovmand, der var en af de besøgende på festivalen.

Ikke kun i storbyen

Med lørdagens nærmest tropiske temperaturer, er det næsten ikke til at få øje på det modstridende i Ebeltoft og gademad.

- Vi bor herude på Danmarks snotklat, men vi føler nogle gange, at vi er lige så meget storby, som alle mulige andre steder. Vi kan godt lide at have den der lille Berlin-følelse. Det kan godt være noget, vi bilder os ind, men vi er jo også Molboer, siger Kristian Krog. 

Læs også Aarhus Central Food Market åbner til oktober

- Det hele behøver ikke at foregå i storbyen, der kan også ske mange hyggelige ting herude i de små byer, siger Mette Skovmand.

Hvis det står til Kristian Krog, så har Street Food en fremtid i Ebeltoft.

- Om vi bliver lige så store som det der i London, det tror jeg ikke, vi gør. Men det kunne være fedt, hvis det fortsatte, siger Kristian Krog.