Straffet for vage udmeldinger

Investorerne sendte trods et flot Vestas-regnskab aktien nedad, da fondsbørsen åbnede onsdag

På trods af et glimrende netop offentliggjort 2014-regnskab var der hug til Vestas-aktien fra morgenstunden.

Aktien åbnede i kurs 286, men var efter en times handel røget ned i 269, svarende til et fald på seks procent.

For godt nok var der formentlig tilfredshed blandt investorerne med, at vindmølleproducenten med hovedsæde i Aarhus for første gang siden 2002 betaler udbytte til sine aktionærer.

Men ledelsens forventer en omsætning og en bruttomargin for 2015, som ligger en smule under sidste års facit, og det har formentlig trukket i den anden retning.

Se: Pengene vælter ind i Vestas

- Uanset hvordan vi vender og drejer det, så vidste vi godt, at der ville komme en minimumprognose, men at den skal helt ned på 6,5 milliarder i omsætning, det, synes jeg, alligevel er overraskende, siger Sydbanks aktieanalytiker Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Han forventer dog, at prognosen vil blive opjusteret i løbet af året, og det udelukker koncernchef Anders Runevad da heller ikke.

- Der er altid en mulighed for at gøre det bedre end minimum, og det her er som nævnt minimumforventninger, siger han til Ritzau Finans.

Et estimat indsamlet blandt en række analytikere af SME Direkt for Ritzau Finans forventer en omsætning for 2015 på 7,3 milliarder euro.