Straffes i matchfixingsag

Otte BSV-spillere får karantæne

Mads Ø. Nielsen er blandt de BSV-spillere, der er blevet idømt én spilledags karantæne.

Otte spillere fra Bjerringbro-Silkeborg får én spilledags karantæne for uetisk adfærd, meddeler Danmark Idræts Forbunds matchfixingnævn.

Desuden skal spillerne hver især betale en bøde på 1.000 kroner for brud på reglerne om uetisk adfærd i DIF's matchfixingregler.

Dommen kommer efter, at Bjerringbro-Silkeborg-spillerne i sidste sæson betalte 15.000 kroner til Sønderjyske for at vinde en kamp over Skanderborg.

Også 18 spillere fra Sønderjyske får én spilledags karantæne og skal ligesom BSV-spillerne hver betale en bøde på 1.000 kr.

Alle spillerne skal dog ikke afsone deres karantæne samtidig. Karantænen for den enkelte spiller skal blot være udstået senest den 1. december i år.

Se: Går videre med matchfixingsag

De otte BSV-spillere, der straffes, er Nikolaj Ø. Nielsen, Mads Ø. Nielsen, Chris Holm Jørgensen, Dennis Kirkegaard, Jannick Green, Mathias Madsen, Kristian Kjelling og Rasmus Nielsen.

- Spillerne er ikendt en relativt mild sanktion, men der er dog tale om karantæne. Der er ikke tale om matchfixing, men om en anden og mildere form for uetisk adfærd. Det er en klar overtrædelse af reglerne, at BSV-spillere ved at give en pengegave til Sønderjyske-spillere forsøger at påvirke udfaldet af en konkurrence mellem to andre hold, siger formand for DIF's matchfixingnævn Torben Jessen i en pressemeddelelse.