Straf til de lovlydige

Midttrafik skærper kursen i bybusserne

Lovlydige borgere, der ikke har kunnet få de genstridige Dankort automater i bybusserne til at modtage betaling fra deres betalings-kort, risikerer nu at få en afgift på 750 kr. for at køre uden billet. Og det gælder også selv om de har gjort chaufføren opmærksom på, at automaten ikke fungerer.

Efterfølgende kan man få afgiften eftergivet, hvis man klager til Midttrafik, og det kan konstateres, at automaten faktisk var ude af drift.

Afdelingsleder Bente Brink, Midttrafik, opfordrer passagerer med dankort til at prøve flere gange. Hun kalder det en sikkerhedsventil, at man efterfølgende kan tjekke maskinens log, hvis en passager klager over en afgift.

Problemet er, at automaterne i visse områder har vanskeligt ved at opnå radiokontakt med mobiltelefon-nettet. Hvis kontrolløren står på lidt senere, fungerer automaten måske fint igen, og så bliver der skrevet afgifter ud til alle, der ikke har billet - også dem, der har haft problemer med automaten.

Både fællestillidsmanden for de tjenestemandsansatte kontrollører Bente Mikkelsen og kontrollørernes sikkerhedsrepræsentant Sebastian Gudmundsen giver overfor Morgenavisen Jyllands-Posten udtryk for, at Dankort-funktionen burde fjernes, fordi den i lang tid ikke har fungeret tilfredsstillende.    

-Vi vil ikke lukke dem ned. Der er en årsag til, at vi sætter ekstra fokus på dankortautomaterne. De skal virke, og det har vi ikke opgivet at få dem til,  siger Bente Brink til avisen