Støtter Pussy Riot

Demonstration for fængslede aktivister

Demonstranter på gaden i London i England. Protestaktionen mod fængslingen af Pussy Riots breder sig mandag til Aarhus. Foto: Flickr

Amnesty Internationals Aarhus-afdeling deltager i dag, mandag, i en international protestaktion mod fængslingen af tre russiske aktivister.

Kl. 17 samles aarhusianske aktivister for at protestere mod, at tre aktivister fra den politiske bevægelse Pussy Riot har fået to års fængsel for at afbryde en gudstjeneste i Rusland med en punksang i en protestaktion mod Ruslands præsident, Vladimir Putin. For det blev de idømt to års fængsel for "hooliganisme motiveret af religiøst had", som det hedder i dommen.

Aktivisterne har appeleret dommen og skal for retten i dag, 1. oktober.

Grundlæggende menneskerettigheder

Amnesty Internationals centerchef i Aarhus, Sofie Schousboe, vil tale ved demonstrationen foran rådhuset i Aarhus.

- Denne sag handler om grundlæggende menneskerettigheder. Og når vi gør det over hele verden på een gang, så lægger de russiske myndigheder også mærke til det, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Men er det en menneskerettighed, at afbryde en gudstjeneste?

- Nej, men ytringsfriheden er en menneskeret. Dommen på to års fængsel står ikke i proportion med det, de har gjort. De har provokeret de russiske myndigheder, og derfor har de fået politisk dom, siger, Sofie Schousboe.