Støtte til for tidligt fødte børn i Randers

Sundhedsplejen i Randers Kommune har skabt nyt tilbud til forældre med præmature børn

Foto: Colourbox

I Randers Kommune har man længe haft særligt fokus på for tidligt fødte børn, og i efteråret 2015 intensiverede man indsatsen med en ny besøgspakke, som tilbyder forældrene hyppigere besøg af en sundhedsplejerske.

Nu ser et helt nyt initiativ dagens lys, da Randers Kommune laver Åbent Hus for forældre til præmature.

- Formålet er selvfølgelig, at vi kan give forældrene særlig støtte og vejledning til deres børn, men vi vil også gerne skabe rummet for netværk mellem familier med præmature børn, fortæller sundhedsplejerske Vibeke Guldbek i en pressemeddelelse.

I Randers bliver det nye initiativ da også modtaget med glæde hos forældre til præmature.

- Det er rigtig rart at omgås andre forældre med præmature børn. Man kender til de samme problemer og særlige reaktioner, børnene har, så man behøver ikke forklare sig hele tiden, fortæller Annette Zahl Larsen.

Åbent hus arrangementet for forældre med præmature holder åbent den første tirsdag i hver måned kl. 10.00 - 12.00. Det foregår i Multisalen i Randers Sundhedscenter på Thors Bakke.

Som forældre til for tidligt fødte børn står man overfor helt andre udfordringer, end forældre til børn født til tiden, og derfor har man også brug for særlig støtte og vejledning.

Så udover Åbent Hus-initiativet bliver familien også fulgt, til barnet er cirka halvandet år gammelt, hvor man normalt afsluttes, når barnet er 8-9 måneder, og børn født før uge 32 bliver fulgt af særligt uddannet personale.