Støtte fra uventet kant

Tidligere kulturministre støtter fregatten med kunst

Når Fregatten Jylland hvert år kæmper for overlevelse, er det ofte fordi kulturministeriet svinger sparekniven. Men nu forsøger to tidligere kulturministre at gøre skaden god igen ved at dekorere hver deres whiskystav fra Glenfiddich. På samme måde som 28 danske topkunstnere har gjort det.

- Som kulturminister sidder man jo og skal tage mange hensyn, herunder økonomiske. Men når man som privatperson kan gøre noget for at redde et nationalt klenodie som fregatten, ja så gør jeg meget gerne en indsats, siger Brian Mikkelsen i en kommentar til projektet Kunst på Fad.

Brian Mikkelsen, der var kulturminister fra 2001 til 2008, pointerer, at det er en stor ære for ham at bidrage til Fregattens overlevelse. Uffe Elbæk, kulturminister i 2011-12, følger op og skriver på Facebook, at han føler sig "i fornemt kunstnerisk selskab".

- For jeg har nemlig også sagt ja til at udsmykke et stykke træ for det gode skib Fregatten Jylland. Har også (langt om længe) besluttet mig for, hvordan jeg skal gribe den opgave an :-?), skriver Uffe Elbæk på sin profil.

Whiskystavene måler ca. 100 x 12 cm. Udover de to tidligere kulturministre vil noget mere kendte kunstnere også bidrage til kunstsamlingen, som skal sælges på Lauritz.com.

Blandt andet deltager Michael Kvium, Jeppe Hein og Leif Sylvester i den kunstneriske kamp for at redde den gamle fregat.