Stort fald i karakterer efter læseprøve

Karakterer for prøve i Dansk Læsning i 9. klasse er faldet drastisk. Bl.a. på Interskolen i Århus er karaktergennemsnittet styrtdykket.

I forhold til sidste år ser karaktererne i Dansk Læsning ud til at falde drastisk - helt op til 30-40 pct., viser en rundspørge, som Morgenavisen Jyllands-Posten har foretaget.

På tre af de skoler, hvor eleverne i fjor fik de højeste karaktergennemsnit i prøven Dansk Læsning, er karaktergennemsnittet således faldet drastisk.

Hos sidste års absolutte topscorer, eliteskolen Atheneskolen i Søborg, er karaktergennemsnittet faldet fra 10,5 til 8,2. På to andre skoler i sidste års top fem - Interskolen i Århus og Borups Privatskole i Borup, som begge havde 9,2 i snit i fjor - er karaktergennemsnittet i år faldet til henholdsvis 6,4 og 5,3.

Nogle af de højest placerede skoler i fjor vil slet ikke oplyse dette års karaktergennemsnit, skriver Jyllands-Posten. Men det er ikke kun sidste års topscorere, der mærker faldet. Også på skoler, som sidste år landede på landsgennemsnittet på 6,6, er der sket et mærkbart fald i karaktererne.

På flere skoler, som Morgenavisen Jyllands-Posten har kontaktet, taler lærere og skoleledere om betydeligt lavere karakterer i elevernes læseprøver i år i sammenligning med tidligere.

Eleverne ser ud til at blive bekræftet i den frygt for lave karakterer, der opstod, straks efter at prøven i Dansk Læsning var blevet afviklet den 4. maj. Mange af eleverne havde ikke kunnet nå at gennemlæse prøvens fem tekster og svare på de tilhørende 50 spørgsmål i løbet af de 30 minutter, der var til rådighed.