Stort fald i antal af juleindbrud i Østjylland

Politiet har modtaget færre anmeldelser i juledagene, end de plejer

181 gange blev der begået indbrud i Østjylland fra den 20. december 2016 til den 3. januar 2017. Det er 25 procent færre end året før, hvor der blev begået 245 indbrud.

- Vi har haft stor fokus på forebyggelse af indbrud op mod jul, blandt andet via informationskampagner og målrettede indsatser, men hvad der præcis har gjort udslaget, er det svært at give et konkret bud på, lyder det fra vicepolitiinspektør, René Raffo, i en pressemeddelelse.

181 indbrud er også det laveste antal indbrud, der er blevet begået i juletiden de sidste fem år. Alene i Aarhus er antallet af indbrud gået fra 249 i 2012 til 118 i 2016. 

Læs også Nye oplysninger i voldtægtssag: Efterlyser denne mand

Mens de fleste kommuner oplevede fald fra sidste år til i år, så var der en stigning hos Syddjurs og Favrskov Kommune.

- 181 indbrud er jo stadig for mange, og der var flere borgere i Syddjurs og Favrskov, der oplevede at blive udsat for indbrud i år, så vores indsats fortsætter med fuld styrke - året rundt, siger René Raffo.

Borgerne har stor andel i faldet
Hos Østjyllands Politi er der ros til borgerne, som politiet mener, har en stor del af æren for, at der er blevet begået færre indbrud i år.

- Jo mere borgerne selv gør for at indbrudssikre deres hjem og være på vagt i nabolaget, jo sværere bliver det at være indbrudstyv. Borgerne er blevet mere bevidste om at holde øje med mistænkelige personer eller køretøjer, og vi får jævnligt anmeldelser og tip, der fører til anholdelse af indbrudstyve, siger René Rafflo. 

Antal indbrud på kommune i juledagene (20. december 2016 - 3. januar 2017)

Aarhus: 118

Randers: 23

Syddjurs: 17

Norddjurs: 8

Odder: 0 

Samsø: 0

Favrskov: 15