Storstilet razzia gav pote og smil

3.500 biler og knallerter til tjek

Den største razzia til dato i Aarhus gav ikke bare 415 sigtelser. De gav også smil og opadvendte tommelfingre hos de over 3.500 bilister og knallertkørere, som var igennem politiets sluser til et lyn-tjek af kørekortet, en alkoholtest og test af køretøjets tilstand.

Det fortæller politikommisær ved Østjyllands Politi, Mogens Brøndum, ovenpå gårsdagens storstilede aktion.

- Vi mødte nærmest udelukkende smil og imødekommenhed. For de fleste var det et spørgsmål om få minutter, før de var ude på vejen igen. Mange kørte derfra med tomlen opad, fordi de synes, at det var godt tilrettelagt, og fordi de synes, at det i det hele taget er godt, at vi gennemfører en sådan aktion, siger Mogens Brøndum til TV 2 | ØSTJYLLAND.  

8 timer, 12 båse og 415 sigtelser

Politiets aktion i går begyndte fra tidlig morgen og endte først midt på eftermiddagen. En parkeringsplads ved Skanderborgvej var indrettet til lejligheden, så bilisterne i et flydende forløb fik blæst i et alkometer, fik kikket på kørekortet og bilens tilstand.

Af de omkring 3.000 testede, måtte ti førere have taget en blodprøve for enten alkohol eller narkotika. Et antal som overraskede politiet.

- Jeg synes, det er bekymrende, at ti mennesker på en almindelig hverdag i formiddagstimerne kører påvirkede rundt. Jeg havde egentlig ikke forventet, at lægen skulle stikke nålen i nogen som helst, siger Mogens Brøndum.

Udover de ti sigtelser for kørsel i påvirket tilstand, blev 132 sigtet for at køre uden sele, 117 for at tale i håndholdt mobil, 32 havde glemt kørekortet, 12 havde ikke erhvervet eller generhvervet det, 8 fik inddraget nummerpladerne og 47 havde fejl eller mangler på køretøjet.