Stormfuld dag venter forude

DMI udsender stormvarsel for Kattegat

Østjyderne kan forvente en rigtig våd og blæsende mandag.

Mandag morgen stormer det i Storbritannien, og det vejr er nu på vej til Østjylland og en stor del af Danmark.

Vejrsystemet bevæger sig nemlig mod vest i løbet af dagen, lyder det fra DMI.

- Det starter ud med jævn til hård vind fra en sydlig og sydvestlig retning, men det spændende er i løbet af eftermiddagen og aftenen, hvor vi kommer op på en stormende kuling og stedvis op til storm, siger Tine Zeuthen, der er vagthavende meteorolog ved DMI.S

Stormvejret i Storbritannien har fået DMI til at udsende stormvarsel for blandt andet Kattegat.

Storm rammer det meste af Danmark

Hele Danmark undtagen Nordjylland kan se frem til vindstød af stormstyrke, stærk storm eller orkanstyrke, og temperaturen vil ligge mellem 12-15 grader.

Men den nordlige del af landet slipper ikke helt for blæsevejret.

- Der vil stadig være kraftige vindstød. Men det bliver ikke helt så blæsende, som jeg forventer mange andre steder i resten af landet, siger Tine Zeuthen.

Med et blæsevejr i vente er det vigtig at sikre sig, at løse genstande er spændt ordentligt fast.

- Når det bliver så kraftigt i vindstødene, så kan alt hvad der er løst og ikke tungt flyve af sted, så det er med at sikre sig godt, hvis man nu har trampoliner og andet i haven, siger meteorologen.

Der er samtidig også risiko for, at træer kan vælte, men meteorologen forsikrer samtidig om, at blæsevejret hurtigt er overstået igen.

- Allerede i løbet af de sene aftentimer tager vinden af, og i nat kommer vi ned på jævn vind til kuling ved kysterne. Det er kun lige en kort overgang, at vi får et kraftigt pust.

Resten af ugens vejr ser noget fredeligere ud. Det er stadig blæsende og indimellem kommer der byger, men også perioder med solskin.

- Der kommer let til frisk vind og nogle gange hård vind til kuling, men ikke noget nattefrost, så det er helt anderledes og roligt, siger Tine Zeuthen.