Stormen rammer Østjylland: Især Anholt er særligt udsat

2. juledag bliver blæsende og voldsom i store dele af Østjylland. Kattegatøen Anholt, dele af Djursland og Randers står især for skud

Sådan så det ud, da Anholt blev ramt af en af Urds forgængere.

Det har på ingen måde været en hvid jul i Danmark i år, men til gengæld har det været blæsende. Og mandag aften kommer det for alvor til at ruske godt i det. Landet rammes nemlig af stormen Urd, og flere steder i Østjylland ventes der fuld storm i fire-fem timer. Det drejer sig om Anholt, Djursland og Randers.

Anholt er især meget udsat. Her forventes der også vindstød af orkanstyrke, og dele af Djursland samt Randers kan lide samme skæbne.

- Omkring kl. 21 rammer stormen Østjylland, og først tirsdag morgen ved 5-tiden ser de kraftige vindstød ud til at være ovre. Hele regionen rammes af vindstød af stormstyrke, imens Anholt, dele af Djursland og Randers ser ud til at blive endnu hårdere ramt, siger vagthavende meteorolog hos DMI, Mogens Rønnebek, til tv2oj.dk.

Læs også Borgmester frygter for Anholts fremtid uden kystsikring

Vinden kommer fra vest og nordvest, og set over hele landet er det den jyske vestkyst, Jammerbugt og det nordvestlige Jylland, der får det mest voldsomme vejr. Her vil det give forhøjet vandstand i havne og ved havet i en sådan grad, at det uden tvivl vil give store udfordringer.

- I de østjyske havne stiger vandstanden formentlig til omkring én meter over normalen, og det skulle være til at klare, forklarer Mogens Rønnebek.

DMI opfordrer dog alle østjyder til at tage sine forholdsregler, inden stormen raser. Hvis havestolene, trampolinen og andre løse udendørsting endnu ikke er taget indenfor, er det altså ved at være nu. Og kun hvis det er strengt nødvendigt, skal man opholde sig udenfor, når stormen raser.    

  Foto: Google Maps