Stormen Gorm: Vandet har spist 250 m2 af Anholt Camping

Højvande har taget et stykke af Anholt Camping i forbindelse med stormen Gorm

1 af 3

Da stormen Gorm hærgede Østjylland, var det ikke kun de kraftige vindstød, der direkte resulterede i skader på bygninger og væltede træer.

Under en storm med stærk vind fra vest trækker vandet i Kattegat over mod den svenske vestkyst - men på et tidspunkt trækker de store vandmasser tilbage igen. Det har igen givet udfordringer på Kattegatøen Anholt, hvor vandet tog en ordentlig mundfuld af Anholt Camping.

- Vi havde sat diger op, men det kunne ikke forhindre, at der mandag røg et stykke af campingpladsen. Mit bud er, at det drejer sig om cirka 250 m2, som vandet har taget, siger Jens Rosendal, der er indehaver af Anholt Camping, som er cirka 4,5 hektar stor.

Vil have kystsikring

- Man regner jo ikke med, at ting forsvinder, men vi arbejder for at få kystsikring herovre, men jeg synes ikke, at kommunen arbejder hårdt nok, da det haster med kystsikringen, siger Jens Rosendal.

Han fortæller, at stormen også betyder, at 75 til 100 tagsten fra campingpladsens servicehus skal erstattes med nye, ligesom der på øen er væltet træer og lettet tagplader.

- Vi oplever desværre ofte, når det er højvande, at vandet spiser noget af øen, og det tager af hele kysten. Det er derfor, vi arbejder for at få en kystsikring, siger Jens Rosendal.

På Anholt blev der under stormen Gorm målt vindstød af orkanstyrke på 37 m/s.

Se stormens ødelæggelser fra oven