Stormen Carl nærmer sig

Risiko for vindstød af orkanstyrke

Foto: Colourbox

Et stormvarsel får nok mange til at spidse ører, efter at Bodil og Allan var på besøg i landet sidste år.

Men stormen Carl, der er på vej mod Østjylland, er venligere stemt end sine forgængere.

Det fortæller vagtchef ved DMI, Frank Nielsen.

- Den er ikke i kategori med Bodil eller Allan. Det er en almindelig storm af den lettere slags. Den skal jo varsles, men det er ikke en katastrofestorm, siger han til Ritzau, og tilføjer:

- Vi har dog haft en hel uge med stille vejr, så der kan jo godt være nogle, der har sat ting og sager ud på deres terrasse, som får det flyttet lidt rundt i løbet af natten. Der kan sagtens ryge et par tagsten og knække nogle grene, men jeg tror ikke, at vi ser de helt vilde ting.

Stormen går i land i Vendsyssel ved midnatstid. Herefter bevæger den sig over Kattegat og berører Djursland, inden den fortsætter videre mod sydøst.

VIDEO: Se fredag aftens østjyske vejrudsigt her

Vindstødene kan nogle steder nå helt op på orkanstyrke, som svarer til 30-35 meter i sekundet. Det vil dog mest være i begyndelsen, at den er så kraftig. Senere aftager den og bliver en "stormende kuling" med vindstød på knap 30 meter i sekundet.

Hvor Allan og Bodil huserede i længere tid, er Carl kun på kort visit.

- Hvis man sover lidt længe i morgen, er den væk, når man står op. Den er venlig og passerer, mens det er mørkt, så vi får lidt ud af lørdagen, som bliver en pæn dag, hvor vi får solen at se, siger Frank Nielsen.

Stormen forlader hurtigt Østjylland, men tager dog foråret med sig.

- Det markerer en ændring til en helt anden vejrtype. Det bliver lidt koldere, men frem for alt kommer der mange skyer, jævnlig regn og meget blæst.

Hvis det er otte til 10 graders varme, men der blæser en kuling, så føles det ikke spor rart. Det bliver lidt som efterår, siger vagtchefen.