Storegade er forskønnet

Efter ønske fra de erhvervsdrivende er Storegade i Randers blevet renoveret

01:47

1 af 2

Storegade i Randers blev i dag genindviet efter en renovering til syv millioner kroner. Forskønnelsen af det gamle indkøbs-strøg skal give de pressede citybutikker et løft i kampen om kunderne.

- Hele ideen har været at skabe et miljø hernede, som taler til langt flere borgere, end miljøet oprindeligt gjorde, hvor det mest var en gade til nattelivet, siger Daniel Madié, der er formand for Storegade-gruppen

Se: Ny plan skal fremme bylivet

- Vi håber på den her måde også at få det mere voksne publikum herned i løbet af hverdagene, fortsætter han.

Gadens restauratører er glade for resultatet.

- Jeg synes, det er blevet til en af de flotteste gader, jeg har set i mange, mange år, siger caféejer og formand for restaurationsforeningen for Storegade, Michael Horsmark.

Lamper skaber god stemning

Allerede i 2013 tog Randers Byråd en beslutning om at renovere Storegade. Ideen kom efter ønsker fra de erhvervsdrivende, som ønskede en smukkere gade, der indbød til mere byliv.

Gaden er blandt andet gjort mere venlig for gæster, som sidder i kørestol, for brostenene er nu væk, og der er mere plant.

- Det skaber en anderledes stemning, og det skaber noget virkelig smukt. Det er behageligt at bevæge sig gennem gaden, siger Michael Horsmark.

Over gaden er der hængt nye lamper op, som skifter farve og skaber stemning om aftenen, og så er der kommet nye bænke. Men de har delt vandene, for der skulle oprindeligt have været 54, men antallet er halveret.

- Det skaber stadig nogle problematikker, men nu ser vi positivt på det, for vi har fået et arbejdsgrundlag, hvor tingene er rigtig flotte, siger Michael Horsmark.

Se indslaget om Storegades forvandling i videoen øverst på siden.