Store præstationer af lokale atleter

Mens de mandlige atleter endte sidst i kampen om Norden, formåede de danske atletikkvinder lørdag at slå både Norge og Finland

Under Nordenkampen i den svenske by Växjö markerede de aarhusianske atlektikkvinder, Sara Slott Petersen og Mette Graversgaard, sig markant. Førstnævnte satte dansk rekord på 400 meter - og mistede en halv time efter sin 200-meter-rekord til den unge klubkammerat Mette Graversgaard.

Det kombinerede dansk/islandske hold sluttede på 2. pladsen til de nordiske mesterskaber efter suveræne Sverige. Først så det ellers ud til, at Finland - der slog danskerne med 0,05 sek. på den afsluttende stafet - tog 2. pladsen. Men finnerne blev efterfølgende disket for ikke at have overholdt banen, og dermed kunne Danmark i den samlede stilling rykke forbi.

Sara Slott om Boye-pokalen: Super fedt!

Bedste tid i ti år

Holdets store profil var Sara Slott Petersen fra klubben Aarhus 1900, som på 400 meter distancen pressede sin egen danske rekord ned til tiden 52,59 sek. En halv time efter måtte hun så se sin 200-meter-rekord ryge til den 20-årige klubkammerat Mette Graversgaard, der overgik sig selv med tiden 23,99 sekunder. Selv ikke udendørs har nogen dansk kvinde de seneste ti år presset sig under de 24 sekunder. I det stærke felt rakte det dog kun til en 4. plads.

- Jeg er meget tilfreds med kvindernes indsats. Jeg havde forventet gode resultater, og det fik vi, specielt med de to rekorder. Men vi skal stadig forbedre os i de tekniske discipliner, siger sportschef Piotr Haczek.

Om to uger mødes den danske atletikelite i Skive, hvor der er DM i weekenden 27.-28. februar.