Store krav til virksomheder

Midtjysk industri kæmper for overlevelse

Det er ikke nødvendigvis let at være en konkurrencedygtig industrivirksomhed i det midtjyske. Det viser en helt ny spørge-undersøgelse og analyse, som Region Midtjylland har foretaget.

Ifølge virksomheds-lederne er der nemlig ingen let vej i kampen for overlevelse. Det kræver blandt andet, at de specialiserer sig, har strategisk forretningsforståelse, trimmer processerne og har vækstambitioner. Og det gerne samtidig.

- Da vi ikke kan se udfordringerne fem år frem i tiden, skal vi overleve på vores forandringsvillighed samt hurtige leverancer, hurtig omstilling og høj kompleksitet, siger virksomhedsleder Tommy Korsholt fra TKT Elektronics.

I Region Midtjylland står industrien for 60 procent af den midtjyske eksport og 15 procent af arbejdspladserne. Men siden 2008 har den midtjyske industri været under stort pres, og 25.000 arbejdspladser er forsvundet. Derfor er det vigtigt for Regionen at vide, hvad den kan gøre, for at hjælpe med at fastholde og skabe nye industri-arbejdspladser.

- Deres svar er vigtige for os, når vi som region skal bidrage til vækst, nye arbejdspladser og mere eksport. Ved at afkode, hvad der kendetegner en konkurrencedygtig industrivirksomhed, kan vi forbedre vores erhvervspolitiske indsats, siger formanden for Regionsrådet, Bent Hansen (S).

På baggrund af analysen, har Vækstforum Midtjylland besluttet foreløbig at investere 20 millioner kroner i nye initiativer.