Stor stigning i digital post

Slut med papirbreve i postkassen

Engang kom brevene med postbuddet. Men nu får flere og flere borgere i Randers brev fra kommunen i deres digitale postkasse. Alene fra marts til juni i år, er andelen af digitale breve i personsager steget fra seks til 27 procent. Det oplyser Randers Kommune.

- Det er en positiv udvikling og en stor del af forklaringen på stigningen ligger i nye arbejdsgange på jobcenteret, der nu som udgangspunkt sender breve digitalt til borgerne, siger stabschef i Politik, Kommunikation og Digital Service, Rasmus Bak Møller.

Planen er, at endnu flere breve skal sendes til borgerne digitalt.

- Først og fremmest er det lettere at holde styr på ens dokumenter, når de ligger digitalt. Med en digital postkasse kan borgerne også spare portoen, når de skriver til os. Desuden er digital post effektivt, fordi et brev når frem få minutter efter det er afsendt. Og så er der færre omkostninger både økonomisk og miljømæssigt sammenlignet med traditionel brevpost, siger Rasmus Bak Møller.

Fra november 2014 bliver det obligatorisk for alle borgere at have en digital postkasse, som offentlige myndigheder kan aflevere post til. Godt 25 procent af borgerne i Randers Kommune er i dag tilmeldt offentlig digital post.