Stor rockersag smuldrer

Tre rockerrelaterede mænd blev frifundet for de fleste tiltaler i en omfattende sag om røverier og brandstiftelse.

Med frifindelser i to forhold og nedjuste- ring af tiltalerne for røveri i den såkaldte Føtex-sag faldt anklagemyndighedens stort anlagte sag mod tre mænd fra Århus delvist fra hinanden.

Et nævningeting ved Vestre Landsret i Århus har siden marts brugt mere end 30 retsdage på at finde ud af, om tre mænd stod bag flere alvorlige forhold i form af grove røverier, brandstiftelse og forsikringssvindel.

Tirsdag faldt dommene så. Den ene mand blev frifundet for alt bortset fra to tilfælde af ulovlig våbenbesiddelse, og han blev straks løsladt.

De to andre blev af nævningerne frifundet for at have sat ild til en villa i Århus-forstaden Hasle og for forsikringssvindel i den forbindelse. Villaen tilhørte den enes mor, og de to tiltalte boede begge til leje i villaen, der blev totalskadet ved branden.

Der skete skader for fire millioner kroner, men nævningerne mente altså ikke, at de to mænd på henholdsvis 36 og 28 år havde lod og del i branden.

Til gengæld blev de kendt skyldige i to bevæbnede røverier mod to Føtex-forretninger i henholdsvis Viby og Aalborg, men nævningerne ændrede tiltalen fra væbnet og groft røveri til almindeligt røveri. Røverierne gav lidt over en halv million kroner i udbytte. Straffene mod de tre udmåles onsdag. /ritzau/