Stor rift om pladserne til havmøllesafari

Flere end 70.000 ville se på havmøller - blandt andet i Kattegat. Dong øger antallet af afgange

Anholt Havmøllepark i Kattegat er Danmarks største af sin slags. Foto: Henning Bagger - Scanpix

Daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt, dronning Margrethe og prins Henrik deltog i indvielsen af Anholt Havmøllepark i september 2013. Foto: Henning Bagger - Scanpix

1 af 2

Der har været så stor rift om pladserne til Dong Energys kommende havmøllesafari, at selskabet nu udvider mulighederne for at sejle interesserede ud og se på havmølleparker.

70.600 danskere havde lagt deres navn i puljen, da der søndag blev trukket lod om de i alt 4500 pladser, som Dong oprindeligt havde oprettet. 

Læs også Dong inviterer på mølle-sightseeing ved Anholt

I Østjylland har mølle-interesserede danskere mulighed for at se Anholt Havmøllepark i Kattegat. Derudover har Dong arrangeret ture til Middelgrunden Havmøllepark i Øresund og Nysted Havmøllepark ved Lolland.

På grund af den store efterspørgsel på billetter har energiselskabet besluttet at udvide antallet af safaripladser med yderligere 2.900. Dermed får i alt 7.400 personer fordelt på 44 afgange får lov at se enten Anholt Havmøllepark eller de to andre danske parker.

Vinderne af pladserne har endnu ikke fået besked. De får beskeden over mail enten mandag eller tirsdag.

Læs også Havmøller står stille, mens kabel skiftes ud

- Det er meget glædeligt, at så mange har ønsket at komme med os ud og se havmøllerne på tæt hold og samtidig få et indblik i den omstilling til grøn energi, som er i fuld gang både i Dong Energy, i Danmark og ude i verden, siger Filip Engel, chef for branding og bæredygtighed hos Dong Energy, i en pressemeddelelse.

Havmøllesafarien består af en tur på en lejet færge med afgang fra enten Grenaa, Københavns Havn eller Gedser Havn, alt efter hvilken havmøllepark der besøges.

I videoen ovenfor kan du se mere om anlæggelsen af Anholt Havmøllepark. Udsendelsen er fra 2014.