Stor lejekontrakt på Århus Havn

Som led i en stor udvidelse af Århus Havn har havnen underskrevet den største lejekontrakt nogensinde

Som led i en voldsom udvidelse af Århus Havn har havnen underskrevet den største lejekontrakt nogensinde med FAA/Århus Stevedore Kompagni A/S om at leje 238.000 m2 til containere i den nye Østhavn.

Området skal bruges til en ny containerterminal, som tages i brug i maj 2007. Havnedirektør Bjarne Mathiesen peger på, at kontrakten med FAA er en milepæl for Århus Havn i bestræbelserne på at gøre havnen endnu mere attraktiv for både oceangående containerskibe og for de feeder-skibe, der sejler til og fra Østersø-regionen.

Århus Stevedore Kompagnis nye containerterminal forventes med en meget høj automatiseringsgrad og effektivitet at tiltrække nye kunder til Århus i den benhårde konkurrence om fremtidens containertransport.

- Århus Stevedore Kompagni og Århus Havn har en fælles interesse i at gøre Århus til det eneste danske alternativ til de store og travle kontinenthavne som f.eks. Hamburg, Bremerhaven og Rotterdam. Og med en helt ny terminal i Østhavnen og helt nyt materiel drejer vi den rigtige vej på et konkurrenceparameter - nemlig effektivitet, som efterhånden er det vigtigste i vores branche, fortæller havnedirektør Bjarne Mathiesen. /ritzau/