Stor kontrol med fyrværkerisalget: Ikke noget grelt endnu

Unge som gamle flokkes om de steder, der sælger fyrværkeri. Det samme gør myndighederne, som sikrer, at alt er i orden

01:55

Salget af fyrværkeri er i fuld gang i Østjylland, og med det følger et stort fokus på sikkerheden på de mange salgssteder. 

Selv små fejl eller forglemmelser kan få alvorlige konsekvenser, så Sikkerhedsstyrelsen og brandvæsenets inspektører er derfor i rykket ud på kontrolbesøg.

Blandt andet i Fårup nord for Randers. Og selvom der var et par småting at komme efter under kontrolbesøget, så glæder det fyrværkerisælgeren Kjeld Rishøj, at kontrollerne gennemføres. 

Læs også Politiet snuppede 30 kilo fyrværkeri fra 20-årig

- Jeg synes, at det er perfekt, så vi kan få ryddet ud i de brodne kar, som der stadig er nogle af. Jeg er glad for, at de kommer. Og får vi en bøde, så tager vi den, for så er det os, der har lavet en fejl, siger Kjeld Rishøj.

Baggrunden for kontrolbesøgene er blandt andet fyrværkeriulykken i Seest i 2004.

Og indtil videre tyder det på, at salgsstederne har fint styr på sikkerheden.

Læs også Fyrværkeri ødelagde Simons hånd: Vågnede til stanken af brændt kød

- Der har været lidt småting med lidt skiltning af fyrværkeri og så videre, men der har ikke været noget grelt på nogen måder endnu, Christian Nøddelund, beredskabsinspektør hos Beredskab & Sikkerhed i Randers, der i dag stod for inspektionen i Fårup.

Der er 100 salgssteder i Favrskov, Randers og på Djursland, og Beredskab og Sikkerhed tager på stikprøvekontrol hos cirka halvdelen af stederne frem mod det nye år.

I videoen øverst på siden kan du komme med ud på kontrollen i Fårup.

01:56

VIDEO: Dyr og fyrværkeri: Gode råd til dig at hjælpe din hund godt ind i det nye år

Luk video