Stor kongres kommer til byen

Byen skal være vært for 700 gæster

I 2016 rykker en af Danmarks største kongresser til Aarhus. Dansk Metal har nemlig valgt at rykke deres årlige kongres vest på.

Dermed skubber Aarhus både København, Odense og Aalborg til side og det er lige som det skal være, hvis man spørger Visit Aarhus.

Vist Aarhus håber, at kunne tiltrække endnu flere store danske og internationale kongresser, så Aarhus også kan markere sig på landkortet.

- Aarhus er blevet konkurrencedygtig, når det gælder de helt store nationale kongresser. Vi oplever en stigende opmærksomhed fra nationale organisationer, og det er en stor glæde, når de vælger Aarhus som kongresdestination. De mange gæster i byen giver vores hoteller, konferencecentre, restauranter og caféer en øget omsætning og bidrager til den fortsatte vækst i aarhusiansk mødeturisme, siger Peer H. Kristensen, direktør i VisitAarhus, i en pressemeddelelse.

Der er god økonomi i at afholde kongresser - både for Aarhus Kommune og Region Midtjylland.

En dansk kongresgæst bruger i gennemsnit 2.080 kroner om dagen, og i 2012 betød det en omsætning på 3,5 milliarder i Region Midtjylland.

Dansk Metal har valgt Aarhus på grund af behov for større og mere moderne faciliteter. Kongressen skal afholdes på Radisson Blu Scandinavia.