Stor Jorn-satsning

Jorn skal sætte Silkeborg på verdenskortet

Asger Jorn skal fremover være med til at sætte Silkeborg på verdenskortet. I hvert fald hvis det står til Silkeborg Kommune, der med regionen og byens erhvervsliv planlægger et storstilet million-projekt med udgangspunkt i Asger Jorns kunst og ideer:

- I år 2014 kan Asger Jorn fejre 100 års fødselsdag, og den store begivenhed vil vi gerne bruge som anledning til at sætte Jorn i centrum. Både gennem forskellige aktiviteter og større planer om, hvordan vi kan komme i mål med at gøre Jorn til en mere central markør for Silkeborg, siger byrådsmedlem Søren Kristensen (Soc.dem) til TV2 | ØSTJYLLAND.

Silkeborg Kommunes økonomiudvalg vedtog i går at gå videre med ideen om et tre-årigt udviklingsprojekt, hvor Jorn univers skal bruges som udviklingsdynamo for Silkeborg og for alvor sætte byen på verdenskortet:

- Vi tænker i større projektet som for eksempel at lave et oplevelsescenter, hvor Asger Jorns værker og hans tanker og ideer er omdrejningspunkter. Og vi er lige nu i gang med at kigge på hvilke muligheder der er for at gøre det, fortæller Søren Kristensen.

Et særligt projektsekretariat får nu til opgave i samarbejde med en styregruppe, at finde mulige ideer og løsninger til det enestående projekt.

Økonomiudvalget vil nu søge byrådet om tre millioner kroner til projektet under forudsætning af, at Region Midtjylland også bevilger tre millioner kroner. Desuden håber man på en million kroner fra erhvervslivet til at gennemføre det tre-årige projekt.