Stor interesse for exitprogram

Mange vil høre om håndteringen af syrienskrigere

01:46

1 af 2

Aarhus Kommunes exitprogram for syrienskrigere får interesse fra store dele af verden.

Der er interesse fra USA, Australien og adskillige lande i Europa, der vil vide, hvordan Aarhus Kommune i samarbejde med byens politi hjælper radikaliserede unge ud af et ekstremistisk miljø.

- Vi i Aarhus har haft et særligt fokus på de radikaliserede miljøer, og det har betydet, at vi meget hurtigt har været i stand til at spotte det som et problem, siger Jørgen Ilum, der er politidirektør i Østjyllands Politi.

Østjyllands Politi og Aarhus Kommune har et exitprogram - udover den forebyggende indsats -som hjælper med at afradikalisere de unge.

- Det kan være psykologbehandling, det kan være støtte fra en mentor, men i det hele taget støtte til at komme væk denne radikaliserende vej, siger Jørgen Ilum.

Se: Dialog er nøglen til succes

Og dette exitprogram får stor opmærksomhed fra store dele af verden.

- Vi har fået henvendelser fra 15-20 forskellige udenlandske medier, og det er lige fra Al Jazeera, BBC og Washington Post, siger Niels Buch, der er pressechef i Aarhus Kommune.

Han fortsætter:

- De er helt grundlæggende interesseret i at vide, hvad det er, som vi gør, og hvad det er for en dialog, som vi fører. Hvorfor er det, at vi både bruger jernnæve og også bruger den mere dialogbaserede tilgang.

Du kan se mere om exitprogrammet i indslaget øverst på siden.