Stor forskel på sygehusudgifter

Østjyske borgere er billigere i sygehusudgifter

Borgere fra blandt andre Aarhus og Odder kommuner er væsentligt billigere i sygehusbehandling end borgere fra Samsø og Norddjurs, viser en ny sundhedsundersøgelse, som Region Midtjylland har gennemført.

-Forskellen kan have noget at gøre med, hvilke forebyggende tilbud der er i kommunerne, samt hvilke traditioner de praktiserende læger har for at henvise til undersøgelse og behandling på sygehusene, udtaler Finn Breinholt Larsen fra Region Midtjyllands Center for Folkesundhed til stiften.dk

Ifølge avisen koster borgerne i for eksempel Viborg næsten 5000 kroner mere om året i sygehusbehandling end borgerne i Odder.

Årsagen ukendt
Hvorfor det er sådan, kan Finn Breinholt Larsen ikke svare på. Han understreger, at der er brug for at lave flere undersøgelser for at komme årsagen nærmere.

Ifølge undersøgelsen fik borgerne i Aarhus i 2010 sygehusbehandling for 11.517 kroner hver målt som gennemsnit, mens Samsøs borgere fik sygehusbehandling for 16.300 kroner hver.

For hver 100 kroner, regionen brugte på sygehusbehandling i 2010, blev 94 kroner brugt på borgere i Aarhus og 133 kroner på borgere fra Samsø.

Også borgere i Horsens, Norddjurs, Viborg, Hedensted, Silkeborg, Syddjurs, Skive, Struer og Lemvig koster mere end gennemsnittet, mens borgere i Randers og Skanderborg koster færre sygehuskroner end gennemsnittet.