Stor eftersøgning af flugtbilist efter trafikdrab

Politiet leder efter flugtbilist fra trafikdrab i Silkeborg i både Jylland og på Sjælland

Her er det et billede fra gerningsstedet fredag aften i Silkeborg. Foto: Local Eyes

Midt- og Vestjyllands Politi leder fortsat efter den mand, der fredag aften påkørte en 68-årig kvinde i Silkeborg, og efterfølgende kørte væk fra stedet.

Politiet oplyser, at man har talt med den ene af de tre personer, der var i flugtbilen, men at man fortsat leder efter den mand, der menes at have ført bilen på gerningstidspunktet. Én person er afhørt i sagen, men han er blevet løsladt igen.

Læs også Politiet efter trafikdrab: - I kan lige så godt melde jer selv

- Vi har haft den ene af passagererne, en 22-årig mand fra Skive, til afhøring, og han bekræfter den formodning, vi har om hændelsesforløbet med kørsel fra Skive til Silkeborg, hvor påkørslen efterfølgende skete, siger Jens Claumarch, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Han fortsætter:

- Vi har også via hans forklaring fået nogenlunde fastlagt positionerne af de tre, der var i bilen. Hvem der var passagerer, og hvem der var fører. Vi mangler at snakke med den sidste passagerer, og vi mangler specielt at snakke med føreren.

Flugtbilen, en grøn Peugeot 308, der dræbte en 68-årig kvinde i Silkeborg, blev fredag aften fundet på H.C. Andersensvej. Foto: Peter Erfurt, 24-7news. Foto: Peter Erfurt - 24-7news

Politiet leder på Sjælland og i Jylland

Kvinden blev dræbt, da hun fredag aften klokken 21.14 var i færd med at krydse Viborgvej i Silkeborg. Her blev hun ramt af bilen, en grøn Peugeot, der ifølge politiet formentlig kørte i høj fart. Efter uheldet fortsatte bilen uden at standse ad Viborgvej i sydlig retning, hvor den svingede til højre ad Nørrevænget i Silkeborg og forsvandt. Flugtbilen blev efterfølgende fundet efterladt på H.C. Andersens Vej i Silkeborg

Ved du noget?

Har du oplysninger i sagen kan Midt- og Vestjyllands politi træffes på telefonnummer 114.

Den anden passager i bilen har ifølge vagtchefen meldt sin ankomst på politistationen i løbet af søndag aften, mens den mand, der formodes at have kørt bilen, endnu ikke har givet lyd fra sig - kun via dennes advokat har politiet fået oplysninger.

Læs også Politi kontaktet af advokat for person i flugtbil: Melder sig selv

- Vi har søgt forskellige steder både i Jylland og på Sjælland på forskellige adresser, som vi har fået tip om, at han kunne opholde sig. Nu har vi hørt fra hans advokat igen, at han måske sammen med advokaten vil komme ind til afhøring senere i dag (søndag, red.), men om det sker, ved vi ikke, siger Jens Claumarch.

02:33

VIDEO: Her kan du se hele interviewet med vagtchef Jens Claumarch, hvor han fortæller mere om sagen. Video: TV MIDTVEST

Luk video

Midt- og Vestjyllands Politi føler sig overbevist om, at de nu har styr på hvem af de tre, der har ført bilen.

- Vi har en vidneforklaring om, hvordan de har siddet i bilen, og det passer med de billeder, vi har haft fra et overvågningskamera, hvor vi kan se, at det er ham den mistænkte, der sætter sig ind på førersædet, da de kører, siger vagtchefen, der har en opfordring:

- Vi kan kun appellere til hans venner, familie, bekendte og ham selv om at få det her afklaret. Han har trods alt gjort en gerning, og det skal han have en eller anden straf for. Han kan ikke løbe fra det, og han kommer til at betale på et eller andet tidspunkt.

Har du oplysninger i sagen kan Midt- og Vestjyllands politi træffes på telefonnummer 114.