Stop kritikken, bisper

Landets biskopper burde slå koldt vand i blodet, siger Venstre.

"Landets biskopper bør slå koldt vand i blodet, og i stedet for blot at kritisere, burde de hjælpe med til at få styr på kirkens økonomi, siger Venstres medlem af Folketingets kirkeudvalg, Christian Lund Jepsen.

"Et udgifts- og ansættelsesstop er altid ubehageligt, men det er helt nødvendigt. Jeg håber dog, at det bliver kortvarigt, og i øvrigt er der en meget enkelt procedure for at søge dispensation for udgift- og ansættelsesstoppet," tilføjer han.Udtalelserne kommer efter at landets biskoopper, blandt dem, biskopopen i Århus, Keld Holm, kraftigt har kritiseret udgifts- og ansættelsesstoppet, som man mener får alvorlige konsekvenser for kirkegængerne. I Århus vil fem ledige præsteembeder ifølge Kristeligt Dagblad ikke blive besat, på grund af ansættelsesstoppet.

"Det ville klæde landets biskopper, hvis de i stedet for at komme med hypotetiske eksempler på, hvor galt det kan gå, ville hjælpe konstruktivt med til at få styr på kirkens økonomi. Det er nemlig tiltrængt," siger Chr. Lund Jepsen.