Stop for forældrekøb

Den tid, hvor forældre uden større økonomiske problemer kunne købe en lejlighed til børnene er midlertidigt på stand-by.

Nu må de unge i langt højere grad selv finde en studiebolig for priserne på ejendomsmarkedet er eksploderet i en grad, så forældrene takker nej til at hjælpe.

Der er ingen kære mor og far, når de unge skal finde studiebolig. Danske Boligadvokater forventer, at salget vil gå i stå ligesom resten af markedet.

Rundt omkring i landet er kommende studerende gået på boligjagt. Det bliver af tvingende nødvendighed for de flestes vedkommende, for mor og far står formentligt ikke klar med en forældrekøbt ejerlejlighed. Mens flere ejendomsmæglere er optimistiske om den kommende sæson for forældrekøb, så venter Danske Boligadvokater, at forældrenes interesse er falmet i takt med, at renten er steget.

- Jeg forventer, at den kommende sæson bliver langt mere afdæmpet end tidligere år. Helt generelt kan man sige, at forældrekøb afspejler hele markedet - som jo er gået noget i stå, siger formanden for Danske Boligadvokater, Henrik Høpner.

/ritzau/