Stop for brug af sparepenge

Daginstitutionerne i Århus må ikke længere bruge deres egne sparepenge. Århus kommune har indefrosset de millioner institutionerne selv har sparet op.

Daginstitutionerne i Århus må ikke bruge de godt 60 millioner, de selv har sparet op. Århus kommune har indefrosset pengene,så de kan ikke bruges i år, fortæller Østjyllands Radio idag. Årsagen er at kommunen frygter en økonomisk straffeaktion fra indenrigsminister Thor Pedersen, hvis institutionerne bruger for mange penge.

Formanden for forældrenævnet i Århus, Steen Grølsted siger, at beslutningen vil stoppe en del renoveringer af bygninger og legepladser. - mange institutioners legepladser er så nedslidte, at de snart ikke må bruge dem, men de har ikke noget andet at sætte i stedet, så det her er alvorligt, siger han.

Århus-borgmester Nicolai Wammen har protesteret mod et lovforslag fra Thor Pedersen, som vil straffe kommunerne økonomisk, hvis de bruger for mange penge, og det kan blandt andet ske, hvis kommunale institutioner og skoler bruger deres sparepenge.