Stolthed i Kjellerup: Det er stort at møde FC Midtjylland

Amatørklubben Kjellerup IF stod onsdag overfor mægtige FC Midtjylland i pokalturneringen. Mødet mod ”Goliat” blev der snakket om i den lille by

01:48

Der er nok ikke mange i dag, der spørger sig selv ”Hvor fanden er Herning?”, ligesom navnet var på en komedieserie på TV 2 Zulu, når det kommer til FC Midtjyllands hjemmebane.

Men måske ”Hvor fanden er Kjellerup?” er det rette spørgsmål i dagens anledning.

I dag, tirsdag, var nemlig dagen, hvor den lille midtjyske by nordvest for Silkeborg rykkede lidt nærmere de sportsinteresserede danskeres bevidsthed, da byens stolthed, fodboldklubben Kjellerup IF, skulle spille pokalkamp.

KORT:

Modstanderen var ingen ringere end de tidligere danske mestre fra Superliga-klubben FC Midtjylland – som da også løb af sted med en 3-0-sejr.

Men det var ikke en kamp, der kun handlede om sejr eller nederlag. Forud for opgørey var der i byen ingen tvivl om, at datoen den 7. marts 2017 var en dag, man vil huske fremover.

Læs også Kjellerup-træner om opbakning i pokalen: Fantastisk af byen

Hos den lokale købmand var mange forbi for at oddse og snakke om kampen mod FC Midtjylland, som naturligt nok var det helt store samtaleemne.

- Det betyder rigtig meget for byen. Det samler byen, siger Kent Sørensen fra Byens Købmand til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ikke i det fine selskab

I modsætning til FC Midtjylland er Kjellerup IF ikke at finde i det fine selskab i Superligaen. Klubben spiller derimod i 2. division og er vant til helt andre modstandere.

Læs også Kjellerup kunne ikke skabe overraskelsen mod FC Midtjylland

Lars Daugaard har været engageret i Kjellerup IF i 30 år og er i dag klubbens elitechef. Han havde fundet både halstørklæde og kasket frem – klar til at heppe på byens lokale stadion ”Bjerget”.

- Aldrig er klubben og byen blevet profileret så meget. Det er mega stort, fortæller han stolt forud for kampen.

På andre områder kan det også ses, at det er to vidt forskellige modstandere, der står over for hinanden i pokalkampen. I FC Midtjylland tjener spillerne gode penge, mens de i Kjellerup IF ikke får en rød reje.

VIDEO: Claus Therkildsen var godt tilfreds med kampen mod FC Midtjylland - selvom det blev til et nederlag.

I og med klubben betegnes som amatørklub, har spillerne civile job ved siden af sporten. Det gælder også klubbens cheftræner, Claus Therkildsen.

Han er medejer af et elektrikerfirma og kunne af gode grunde ikke tænke på så meget andet end tirsdagens kamp, selvom han var på arbejde.

- Jeg håber, at folk er stolte af, at Kjellerup kommer på danmarkskortet lige nu, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Aftenens kamp var fjerde spillerunde i DBU Pokalen. I første runde slog Kjellerup IF Aarhus-klubben Christiansbjerg IF med 9-0. Derefter vandt midtjyderne med 2-0 over Odder og 4-3 over Lyngby.

I tv-indslaget øverst i artiklen kan dukomme med på en reportage til Kjellerup, hvor mødet mod FC Midtjylland var ”talk of the town”.