Stolthed i Feldballe: Ildsjæle og sammenhold giver landsbypris

Årets landsby er østjysk, og her er borgerne meget glade for prisen, som de mener skyldes stort engagement fra frivillige

01:45

1 af 2

- Cadeau til byen, helt fantastisk og har vi også fortjent.

Sådan lyder det fra borgerne i Feldballe ovenpå udnævnelsen til Årets Landsby. Generelt er det stolthed og glæde, som folk i den lille landsby på Djursland udviser.

Byen var nomineret sammen med 10 andre midtjyske kandidater, men løb med titlen på grund af det helt særlige sammenhold, som der hersker blandt indbyggerne.

Hæder: Feldballe på Djursland bliver årets landsby 2016

- Når vi er sådan en lille by, er vi nødt til at være sammen om tingene, forklarer studerende Nanna Knutsson.

I begrundelsen for kåringen fremhæves også de lokale ildsjæle, som brænder for at gøre en forskel. En af dem er bestyrelsesformanden i den lokale hal.

Stigning i antallet af beboere

- Jeg er voldsomt glad og synes også, at vi havde fortjent prisen. For der er et kæmpe sammenhold i Feldballe blandt borgerne, som har overtaget hallen, friskolen og lavet en skaterbane. Vi gør meget for at profilere os, siger formanden Bertel Clausen.

Og det er ikke kun de mange projekter skabt af frivillige, de kan glæde sig over i Feldballe. Også befolkningsvæksten er modsat mange andre landsbyer gået den rigtige vej. De seneste fem år er antallet af borgere i byen steget med 14 pct.

Fire østjyske byer er indstillet

- Der er kun en halv time til Aarhus, og vi har billige huspriser, hvor man får meget for pengene, lyder en forklaring på den tendens fra efterlønsmodtageren Holger Degn.

Så i disse dage er rigtig meget positivt i Feldballe. 24. februar bliver landsbyen så officielt udnævnt til Årets Landsby og får overrakt prisen medfølgende en check på 150.000 kr.

Du kan se hele indslaget om landsbyprisen øverst i artiklen. Tag desuden en tur igennem Feldballe nedenfor: