Stokke mod store stemmesedler

Stemmesedlerne til dagens regionsvalg er så store, at der skal hårde midler i brug for at få dem ned i stemmeurnerne.

På selve valgdagen i dag er valget til regionsrådet ikke længere det usynlige valg. Med stemmesedler så store som valgplakater er det umuligt for vælgere og tilforordnede at overse, at der udover nye byråd også skal vælges et regionsråd, og at der tilmed er masser af lister og kandidater at stemme på.

Selv med ekstra kasser til de afgivne stemmer og en udvidelse af de sprækker, som stemmesedlerne skal puttes ned igennem, volder de store regions-stemmesedler problemer på valgstederne.

- Men vi klarer det ved at bruge stokke til at presse stemmesedlerne ned med, så de alle kan være i kassen, siger Nils Boring, valgformand på rådhuset i Hammel, til TV2 / ØSTJYLLAND.

Også når krydsene skal tælles op, vil de usædvanligt store stemmesedler give besvær, forudser Nils Boring. Arkene er så store og uuoverskuelige, at det formentlig vil tage længere tid end sædvanligt at finde ud af, hvor hver enkelt vælger har sat sit kryds, forventer valgformanden.

Se mere i TV2 / ØSTJYLLAND kl. 19.30 og følg i det hele taget valgaftenen på den regionale station. Vi følger tæt optællingen af stemmer til både byråds- og regionsvalg og bringer kommentarer og analyser.