Støtte til Kirkens Korshær skal give indsatte bedre jul

Kirkens Korshær vil hjælpe indsatte i Aarhus Arrest med at få delt julegaver ud

Spar Nord Fonden har belønnet Kirkens Korshær i Aarhus med en donation på 100.000 kroner til deres julearbejde blandt udsatte i byen.

- Det kom uventet, og det var en kæmpe overraskelse, der betyder rigtig meget, siger souschef i Kirkens Korshær Aarhus Ole Thvilum til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Læs også Frivillige spreder juleglæde blandt socialt udsatte

Som mange andre organisationer vil Kirkens Korshær hjælpe udsatte med at få en bedre jul, men Kirkens Korshær adskiller sig fra mange ved at ikke kun udsatte – også indsatte, skal have hjælp.

- Vi yder også julehjælp til dem, der sidder i fængslet, som alle har glemt. Rent teknisk sørger vi for, at de indsatte får mulighed for at give en gave til eksempelvis deres barn. Så ved barnet, at det har en far, der tænker på dem, siger Ole Thvilum.

Pengene skal også bruges til juleaftensfesten i Døgnvarmestuen, hvor hjemløse og andre socialt udsatte ofte kommer for at holde jul sammen. 

Læs også Skraldecafé får støtte: Laver 25-retters buffet gratis

Ole Thvilum glæder sig også over, at donationen kommer fra netop Spar Nord Fonden.

- Vi vil gerne have mere samarbejde med erhvervslivet, så der er perspektiver i at få tætte relationer, som vi kan folde ud til andre virksomheder, siger han.