Støjberg på slagteri: Kan lade os inspirere af Danish Crown

Integrationsminister Inger Støjbjerg (V) besøgte mandag Danish Crown i Horsens for at høre om slagteriets evne til at ansætte flygtninge

01:10

Slagteriet Danish Crown i Horsens har stor succes med at få integreret flygtninge på arbejdspladsen, og derfor kiggede landets integrationsminister Inger Støjberg mandag forbi de mange samlebånd for at høre mere om, hvad man gør godt i det østjyske.

- Vi har fået mange flygtninge hertil, og det er uden tvivl et stort problem at få ikke-vestlige indvandrede ind på arbejdsmarkedet. Her kan vi lade os inspirere af Danish Crown, som har gjort det godt, lød det fra Inger Støjberg under besøget.

Læs også Organisationer: Indvandrere vil hellere hjælpes af Ahmed end Anders

Hun forklarede desuden, at man fra regeringens side ikke afviser at ændre lovgivningen for at blive bedre til at få de nye indvandrede i job.

- Det er endnu ikke lykkes at finde den helt rette måde at gøre tingene på endnu, men det gør vi forhåbentlig med tiden, sagde hun.

Læs også Danish Crown vil gafle flere svin og lokker med bonus

Hos Danish Crown var man glade for besøget og den ros, Inger Støjberg kom med. Slagteriet er helt bevidst om, hvad det er, som fungerer i Horsens.

- Når vi har flygtninge i praktik, gør vi det ikke bare for sjov. Hvis de laver det, de skal og kan følge med, så får de et job bagefter. Det er den bedste motivationsfaktor, forklarede adm. direktør hos Danish Crown, Jais Valuer.

Du kan se klip fra slagteribesøget og interview med integrationsministeren og direktøren i videoen øverst på siden.