Stjålet mio. var en "dummie"

Pistolmænd taget ved næsen på galleri

Meget tyder på, at de to bevæbnede mænd, der tirsdag trængte ind i Galleri Draupner i Skanderborg, står tilbage med en lang næse.

Ifølge Sydøstjyllands Politi har de stjålet et kunstværk, som i offentligheden har været angivet til at være en million kroner værd.

- Galleriet har haft udstillet et kunstværk i form af en montre indeholdende, efter det oplyste, en million kroner. Udstillingen og kunstværket har været omtalt offentligt. Da de to mænd forlader galleriet, tager de det nævnte kunstværk med. Eller næsten - for det oprindelige kunstværk var blevet udskiftet med en "dummie", en efterligning kun indeholdende et beløb i størrelsesordenen 2.000-3.000 kroner, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Galleri-ejer; Jeg var heldig

Afhøringen af flere vidner har ført til, at Sydøstjyllands Politi nu med ret stor sikkerhed har identificeret flugtbilen som værende en sort Opel Insignia, sedan. Politiet oplyser, at bilen var forsynet med stjålne nummerplader HW 49 081.

- Jeg er ikke hjemme, og galleriet er lukket på ubestemt tid. Jeg kan kun sige, at det var to pistolbevæbnede mænd, der truede mig. Og det var et sammentræf af usædvanligt held og instinktive reaktioner, der gjorde, at jeg slap med livet i behov, sagde galleriejer Erik Guldager til Århus Stiftstidende umiddelbart efter røveriet.

Politiet beder om oplysninger

Den ene gerningsmand beskrives som sydlandsk af udseende, brunlig i huden, 180?185 centimeter høj, kraftig og muskuløs af bygning.

Den anden beskrives som sydlandsk af udseende, brun i huden, cirka 175 centimeter høj og almindelig af bygning.

Begge var iført sort eller mørkt tøj.

Sydøstjyllands Politi beder folk, der har oplysninger i forbindelse med røveriet, om at henvende sig.

Galleri Draupner har gennem tiden udstillet flere af Muhammedtegneren Kurt Westergaards værker.