Stjal biler for at belære bilister

En biltyv fra Odder er nu anholdt, dermed er der sat punktum for en række mystiske biltyverier. Biltyvens motiv var at give uforsigtige bilister en lærestreg.

Politiet har anholdt en mand, som står bag flere kortvarige tyverier af efterladte biler med tændte motorer. Ifølge manden fra Odder ville han give uforsigtige bilister en lærestreg.

Skanderborg Politi betegner biltyven som psykisk syg, og de har endnu ikke opgjort mandens synderegister. Men han kan sandsynligvis gøres ansvarlig for mindst en håndfuld biltyverier, hvor de stjålne køretøjer er fundet i løbet af ganske kort tid. Skriver Århus Stiftstidende idag.

De to seneste tyverier fandt sted onsdag og torsdag. Onsdag efterlod en bilist en Toyota Previa i tomgang, da han skulle købe morgenbrød hos bageren. Under bagerbesøget forsvandt bilen. Et kvarter senere blev den fundet i Nørregade i Odder.

Torsdag morgen prøvede den psykisk syge mand igen at stjæle en bil. Men denne gang blev han pågrebet, og politiet kom til stedet. Manden fortalte, at han stjæler biler, som uforsigtige bilister efterlader med motorerne i tomgang. - Han vil give dem en lærestreg og hjælpe politiet.

I henhold til færdselsloven er det godt nok ulovligt at efterlade en bilmotor i tomgang, men mandens specielle fremgangsmåde går altså ikke, sagde vagthavende ved Skanderborg Politi i går eftermiddag. I første omgang er manden ikke blevet sigtet af Skanderborg Politi. Men politiet vil foretage yderligere afhøringen af ham.