Stjæler maskinredskaber

Nyt fænomen blandt tyve

Kik godt på denne lysende grønne traktor. Og forestil dig, hvordan den kan forsvinde ud i den blå luft.

Umiddelbart ikke den nemmeste opgave i verden. Men ikke desto mindre er det netop et sådan tyveri, der er sket fra et maskinhus i Hjortshøj.

Her er traktoren, en Lamborghini R6, til en værdi af en halv millioner kroner forsvundet mellem 25 og 28 april. Traktoren er sidst set kørende i retning mod Spørring fredag d. 26 april, og siden har den været sporløst forsvundet.

Overfor Østjyllands Politi understreger ejeren, at han er sikker på, at den er stjålet, for han låner aldrig sine landbrugsredskaber ud.

En ny trend

Det er yderst sjældent, at politiet modtager anmeldelser om tyveri af landbrugs- og maskinredskaber. I sagens natur er det jo ikke ligefrem koster, man kan putte i et bagagerum og trille væk med i al ubemærkethed.

- Vi har set trends, hvor tyve stjæler airbags og sidespejle, men ved denne form for tyveri undrer det os noget, hvordan man kan slippe afsted med det, siger politikommisær ved Østjyllands Politi, Mogens Brøndum.

Men at det ikke er første gang viser en sag fra midt i april. Her blev seks fabriksnye Bobcats af mærket Caterpillar stjålet fra Skejby i Aarhus Nord.

Maskinerne havde en værdi af 1,5 millioner kroner, og de blev efterlyst via det internationale politisamarbejde. Og allerede efter få dage dukkede de op i en by i Litauen, hvor de stadig befinder sig, indtil en hjemrejsetransport er arrangeret.