Stjålet kniv er stadig ikke vendt hjem til godset

Der er stadig en dusør på 10.000 kroner på højkant til den, der finder en gammel kniv, der forsvandt ved et indbrud

Tirsdag den 13. december stjal indbrudstyve en hirschfænger jagtdolk fra Skyttens bolig på Fuglsangvej i Frijsenborgskoven ved Hammel.

Selv om kniven ikke er meget værd, udlovede lensgreve Bendt Wedell en dusør på 10.000 kroner for at få kniven tilbage på godset igen. 

- Kniven er ikke kommet hjem endnu. Desværre, siger Nicholai Pedersen, Frijsenborg Gods til tv2oj.dk.

Læs også Michelle om julehjælp: Man har det mærkeligt med at tage imod

Hirschfængeren er en lille kniv på cirka 40 centimeter, man bører henover torsoen. Den har ikke den store værdi i sig selv.

- Den hører til nogle meget gamle uniformer, som min forgængere har båret ved middage og den slags. Der er en hirscfænger til hver uniform, så på den måde har den en kæmpe historisk værdi, siger Nicholai Pedersen.

Skyttens bolig på Fulgsangvej er en del af Frijsenborg Gods. Tyvene brød ind den 13. december mellem 8.00 og 16.00. Her brød de en kælderdør op og fik adgang til huset, som er Nicholai Pedersens privatbolig.

Læs også Burger-røver anholdt: Tog kvælertag på medarbejder

Indbrudstyvene stjal også to computere, en Ipad og et par arvesmykker. De genstande er heller ikke vendt hjem endnu.

- Dusøren gælder stadigvæk. Så hvis nogen ser noget i skoven eller andre steder, må de meget gerne sige til, siger Nicholai Pedersen.

Han er ikke klar over, om hirschfængeren overhovedet kan komme op af skeden, i det det mest er en pyntegenstand. Kniven er fra 1800-tallet. Dusøren på de 10.000 udloves til den, som finder kniven eller som kan komme med relevante informationer om den.