Stillads-konflikt brudt ud igen

Hærværk mod stillads ved Brabrand kirke i morges

04:00

Toppen af stilladset blev revet af under stilladsarbejdernes aktion i morges

1 af 2

Den magtfulde Aarhus Stilladsklub rev tidligt i morges toppen af stilladset omkring Brabrand kirke, fordi firmaet AB Stillads fra Randers, havde sat et stillads op i Aarhus-området. Dermed er den mange-årige stilladskonflikt i byen blusset op.

- Firmaet har opereret i Aarhus i årevis, og vi har forsøgt uden held at lave aftaler med dem, siger formanden for Aarhus Stilladsklub, Jeppe Weng Mikkelsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Vi var ude at demonstrere i morges, og jeg kunne desværre ikke forhindre mine medlemmer i at kravle op og pille toppen af stilladset, fordi de er så frustreret, siger han.

- Det er jo ren mafia. Det er frivillig tvang. Hvis man ikke er med i deres klub, kan man ikke lave noget her i Aarhus, siger tømrermester Lars Klausen, Hadbjerg Tømrerfirma, der har betsilt stilladset hos Randers-firmaet.

Stilladsarbejderne er organiseret i fagforbundet 3F, som har en landsdækkende overenskomst med arbejdsgiver-organisationen Dansk Byggeri, men når der skal arbejdes i Aarhus, skal det ske på en speciel tillægsaftale, der rummer højere løn og ekstra krav til uddannelse.

Ifølge de århusianske stilladsarbejdere overholder Randers-firmaet ikke denne aftale. Indehaver af AB Stillads fra Randers henviser til, at stilladset kun har stået i to dage, og at den lokale aftale først træder i kraft efter tre ugers arbejde. 

Politiet ønsker ikke umiddelbart at tage affære i konflikten. AB Stillads har  mulighed for at indgive politianmeldelse for hærværk og hente erstatning for eventuelle skader hos forsikringsselskabet.