Stilhed eller storm? Det skal din klub i transfervinduet

Der skal forlænges kontrakter, der skal hentes nye ansigter, eller måske skal der ikke ske noget som helst. Vi tager temperaturen hos sportscheferne

Peter Sørensen (Silkeborg IF), Peter "PC" Christiansen (AGF), Michael Gravgaard (Randers FC) og Bo Henriksen (AC Horsens) går ind til ganske forskellige transfervinduer, når der igen kan købes og sælges spillere til januar.

 

Det kan godt være, at AC Horsens ikke har mange penge at flytte rundt med, men alligevel kan tilhængerne sandsynligvis se frem til en del aktivitet i det kommende transfervindue. Sådan lyder det fra manager Bo Henriksen.

- Der er ingen tvivl om, at vi kommer til at være lidt mere aktive end så mange andre. Det er da håbet, at vi skal finde en gardering til backsene, en kantspiller og en angriber. Og så må vi se, om vi skal finde en stopper.

Tidligere har Bo Henriksen haft stor succes med at finde spillere i de lavere rækker, hvilket Mikkel Qvist og Tobias Arndahl er lysende eksempler på. Og det kunststykke vil han forsøge at efterligne igen til januar.

- Jeg tror også, der kommer en ny bobler ind, det er da min forhåbning - ligesom med Arndahl og Qvist, altså en fra de lavere rækker, som kan gå ind og overraske.

AC Horsens har - nærmest som vanligt - udløb med en hel del spillere til næste sommer - helt præcis 11 styks. Manageren regner dog ikke med, at deres fremtid bliver afklaret lige med det samme.

- (Thomas, red.) Kortegaard, (Peter) Nymann, (Lasse) Kryger, (Jeppe) Mehl og for den sags skyld Kjartan (Finnbogason), de er oppe i årene.  Så vi har ikke travlt, men vi vil gerne se tingene an. Og sådan er det i og for sig for begge parter. Men vi vil gerne forlænge med mange af dem til sommer.

Der er endnu ingen afklaring på, om lejespillerne Mads Døhr Thychosen fra FC Midtjylland og Oliver Drost fra Vejle for forlænget deres ophold, der begge udløber til nytår.

 

På Fredensvang er sportschef Peter Christiansen noget mere hemmelighedsfuld omkring hans forventninger til det AGF's aktiviteter i januar.

- Der kan godt ske ting i transfer-vinduet som også kommer til at involvere AGF. Dette gælder både spillere ind og ud, skriver "PC" i en mail.

Fem AGF'ere har kontraktudløb til sommer, heriblandt Steffen Rasmussen, Daniel A. Pedersen og Alexander Juel Andersen.

- Hvad angår fremtiden for de nævnte spillere med kontraktudløb til sommer, så er det helt forskelligt fra spiller til spiller, hvornår der bør findes en afklaring. Eksempelvis er eneste fokus nu og her for en spiller som Alexander Juel at blive hans skade helt kvit, lyder det i mailen fra "PC".

Efter nytår vender Björn Daniel Sverrisson tilbage til AGF efter sit lejeophold i Vejle i det forgangne efterår.

 

Det kører ikke for superligaens bundprop - hverken sportsligt, men heller ikke økonomisk, som det kom frem i det seneste regnskab. Sportsdirektør, Michael Gravgaard, forventer, at der kommer gang i svingdøren til januar, men det bliver med ro på.

- Jeg forventer, vi får noget aktivitet. Men hvor meget, må tiden vise. Vi har ingen julemand i baghaven. Det har kostet mange penge, at vi ikke har noget vores sportslige målsætning, og derfor har vi måttet tære på reserverne. Så der skal noget ud, før der kan komme noget ind, fortæller Michael Gravgaard.

To af dem, der kan give lidt luft i budgettet er den tyske angriber Marvin Pourié og det sydafrikanske problembarn, Mandla Masango. Og Michael Gravgaard håber, at især sidstnævnte kan komme videre i det kommende transfervindue, så sagaen om ham kan blive lukket.

- Det håber jeg. Både for vores og for Mandlas skyld. Det er en seks-otte uger siden, vi blev enige med en sydafrikansk klub, men Mandla kunne ikke blive enig, forklarer Gravgaard, inden han atter pointerer, at der skal penge på bordet, før den tidligere profil får lov at skifte.

- Mandla får ikke ophævet sin kontrakt med Randers FC. Puntkum.

Med hensyn til Marvin Pourié er Randers FC åbne for bud.

- Hvis nogen er interesserede i Marvin, så er vi lydhør, men det er der ikke for nuværende, nej.

Klubben hentede i sommer senegaleseren Ibrahima Ndiaye på en kontrakt, der udløber til nytår. Efter den sidste kamp mod FC Midtjylland, hvor han lavede et energisk indhop, er han rejst tilbage til Senegal.

- Vi sagde til ham da han rejste hjem, at det har været en glæde at have ham, og det vil også være en glæde at se ham igen. Men det er uafklaret på nuværende tidspunkt, lyder det fra Michael Gravgaard.  

 

Manager Peter Sørensen regner med et roligt transfervindue.

- Jeg er glad for den trup, vi har. Vi fik relativt mange ud og ind i sidste vindue, og vi har nu en trup, som jeg er glad for, og som jeg mener er konkurrencedygtig, så hvis vi kan fastholde den er jeg tilfreds.

Men om Peter Sørensen kan fastholde truppen, kan gå hen og blive det helt store spørgsmål denne januar.

- Der er stor interesse for mange af vores spillere. Truppen består af mange unge spillere, der har bevist, de er gode i Superligaen, og unge profiler i Superligaen er i høj kurs. Der er interesse for mange og forespørgelser på flere af dem.

Profiler er lovet et snarligt skifte

Robert Skov, Davit Skhirtladze og Ibrahim Moro er tre af de bærende spillere på Silkeborgs hold, og mens Peter Sørensen mener, de bør blive under hans vinger til sommer, så har han lovet dem, at de derefter kan skifte, når det rigtige bud kommer. En gentleman agreement, som han kalder det.

- Jeg har lavet en aftale med Robert Skov om, at han skal sælges inden for det næste år. Skhirtladze har jeg lovet, at han kan skifte til sommer. Det samme har jeg lovet Moro. 

Men fælles for alle de unge profiler i Peter Sørensens trup - og dem er der efterhånden mange af - er, at manageren mener, de har bedst af minimum et halvt år mere på Søholt.

- Det er et uhensigtsmæssigt tidspunkt at sælge spillere på. Dem, der vil kunne klare sig i større klubber, vil det næste halve år have glæde og gavn af at spille i Silkeborg og blive mere værd for Silkeborg.

- Så både som købmand, træner og personlig rådgiver - det er jeg ikke, men hvis jeg var - så ville jeg råde dem til, at det bedste for alle parter ville være at blive i Silkeborg de næste halve år, og for en hel del af dem, et år eller en sæson mere.

Peter Sørensen afslører derudover, at han i den nærmeste fremtid vil tilbyde den unge forsvarsspiller Jeppe Gertsen en kontraktforlængelse, mens den skadede anfører Dennis Flintas fremtid først bliver afklaret, når han er tilbage fra sin skade. Både Gertsen og Flinta har udløb til sommer, sammen med Thomas Nørgaard og Tobias Salquist.