Stik trygt dit barn en iPad

Er gode for indlæringen, mener børnehave

Du behøver ikke have dårlig samvittighed, når dit barn bruger en iPad eller en anden tablet.

Samtidig med at de spiller, lærer børnene noget og bliver ikke kun fyldt med tomme kalorier.

Det mener i hvert fald René Ipsen, som er pædagog i Børnehaven Porskjær i Skanderborg. I børnehaven arbejder de aktivt med at inddrage iPads i børnenes leg, da børnehaven mener, det er et godt indlæringsredskab.

- Børnene starter deres tilværelse som digitalt indfødte og digitale forbrugere. De bliver introduceret til denne fagre nye medieverden i en tidligere og tidligere alder, og det påvirker helt sikkert den måde, de leger sammen og socialiseres på, siger René Ipsen.

Indgår i børns legekultur

René Ipsen mener, at tablets indgår i børnenes legekultur på lige fod med puslespil og barbiedukker. Spillene udfordrer børnene til at tænke nyt og skævt for at løse de opstillede opgaver.

- Ud over at vi kan se, at børnene lærer om tal og bogstaver på en helt ny og spændende måde, så arbejder de også sammen i større grupper for at løse spillets opgaver, siger han.

Ifølge René Ibsen har børnene vænnet sig til den nye teknologi overraskende hurtigt, og de får rigtig meget ud af platformen.

- Kroppen leger, lærer og husker igennem den intuitive brug af iPads i forhold til, at det er noget nyt og spændende, de har mellem hænderne. Børnene er meget afbalanceret i forhold til den digitale platform, og de er utroligt hurtige til at forstå, hvordan det digitale fungerer, siger han.