Statsministeren på besøg

Holder grundlovstale på Julielund

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) holder i år grundlovstale på Norddjurs, nærmere bestemt på gården Julielund ved Allingåbro.

Og der venter formentlig statsministeren en noget anderledes modtagelse, når hun grundlovsdag besøger Norddjurs end da hun 1. maj blev fløjtet og buhet ud på Tangkrogen i Aarhus.

Det er nemlig Socialdemokraterne selv og LO på Djursland, som har inviteret statsministeren til at holde sin grundlovstale i de smukke omgivelser på gårdens parkanlæg. 

Udover statsministeren vil der også være taler fra regionsrådsformand, Bent Hansen, borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen og borgmesterkandidat for Socialdemokraterne, Jesper Mathiesen fra Syddjurs Kommune.

Der er altid et valg

Temaet for årets talere er "Der er altid et valg".

Med emnet er der lagt op til, hvor vigtigt det er, at vi altid tager et valg og beslutter, hvad vi vil, skriver arrangørerne i deres pressemeddelelse. "Det er så enkelt blot at drive med strømmen. At underlægge sig påstanden om, at det er ligegyldigt, hvad vi gør i Danmark, og at vi helt er underlagt kræfter uden for vort lands grænser. Eller påstanden om, at den økonomiske krise i sidste ende er det, der bestemmer de politiske beslutninger".

Mødet begynder klokken 13.30. Arrangørerne håber, at rigtig mange Djursborgere vil møde op og lytte til de fire markante politikeres bud på årets tema. De opfordrer folk til at komme i god, da der kan blive trængsel om pladserne samt at medbringe tæppe eller klapstole.

Julielund ligger på adressen Nordkystvejen 29 ved Allingåbro.