Statsminister om supersygehus: Får Danmarks bedste rammer

Det var en glad Lars Løkke Rasmussen (V), der fredag var med til at indvie det nye universitetshospital i Skejby

00:50

Fredag fik statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) æren af sammen med regionsrådsformand Bent Hansen (S) at klippe snoren til det kæmpe sygehusbyggeri i Skejby, der nu står klar til brug. Landets overhoved havde kun lovord til overs for sygehuset.

- Det er Nordeuropas største hospitalsbyggeri. Ikke siden Christian den 9. har vi lavet så store anlæg, og det er jeg stolt af at være med til at åbne, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

00:20

VIDEO: Sådan så det ud, da statsministeren sammen med regionsrådsformand Bent Hansen (S) klippede snoren til det nye hospital. 

Luk video

Lars Løkke Rasmussen påpeger samtidig, at han faktisk har en vis andel i byggeriet, da det blev besluttet i hans tid som sundhedsminister. Det viser så også, at der kan gå lang tid fra idé til handling i dansk politik, indrømmer han.

- Ni år i træk er hospitalet kåret som Danmarks bedste, og nu får det så noget nær Danmarks bedste rammer, siger statsministeren videre.

Undervejs i byggeriet har flere kritiseret regeringen for de besparelser, der har ramt supersygehuset, og nogen mener sågar, at der ikke er så meget super over supersygehuset længere.

01:48

VIDEO: Få et tilbageblik på sygehusbyggeriet indtil nu lige her. 

Luk video

- Man kan jo altså ikke skære i noget, der ikke har været der. Det er stadig et super supersygehus, slår Lars Løkke Rasmussen dog fast.

Regionsrådsformanden Bent Hansen er da også godt tilfreds med det endelige byggeri, selvom der altså undervejs har været et par bump på vejen.

- Nu er vi jo i Jylland, så når det, vi har ønsket, blev taget væk, har vi bygget et nyt psykiatrisk hospital og finansieret det på en anden måde. Og vi har bygget et nyt køkken og finansieret det på en anden måde. Sådan skal man sno sig engang imellem og finde nye løsninger, siger Bent Hansen. 

Du kan se hele interviewet med statsministeren øverst på siden.   

02:12

VIDEO: Se her hvad regionsrådsformanden mener om det endelige resultat. 

Luk video