Statsadvokaten afviser klage

Den 14 årige Pernille Oldenborg Lind døde sidste sommer. Politiet mener at pigen begik selvmord, mens forældrene er overbeviste om at pigen blev dræbt.

Derfor klagede den afdøde piges forældre til Statsadvokaten. Annelise og Henning Lind mener ikke, at Politiet har undersøgt sagen godt nok.

Men Statsadvokaten har nu givet politiet ret i deres afgørelse. Han begrunder blandt andet afgørelsen med, at bekendte har fortalt, at hun gik med selvmordstanker, og at han betragter deres vidneudsagn som helt centrale i sagen.

I maj måned trådte en nabo frem med et nyt vidneudsagn. Han mente, at han på dagen for pigens død hørte hende råbe "lad være". Statsadvokaten har dog ikke tillagt hans vidneudsagn større betydning, da manden først kom med sit vidneudsagn ni måneder efter pigens død.

- Jeg er overrasket over at Statsadvokaten og politiet ikke har tillagt vidnets forklaring større betydning, fortæller pigens mor Annelise Lind til TV2 | Østjylland.

Pernille Oldenborg Linds mor er ked af og skuffet over afgørelsen, men fortæller at hun ikke havde forventet andet.

- Det er yderst sjældent at man får medhold, når man klager til Statsadvokaten.

Familiens advokat Claus Bonnez er lige nu på ferie, og familien ved ikke, hvad de vil gøre. Men Statsadvokatens afgørelse kan ikke ankes, og et evt. erstatningskrav skal rejses ved civilt søgsmål.